Bir sonuca en kısa sürede, en kolay biçimde ulaşmak, günümüzde her alanda sabit bir beklenti haline gelmiş durumda. Son derece karmaşık süreçler içeren endüstriyel uygulamalar da bu durumdan nasibini alıyor. Herhangi bir endüstriyel sistemi devreye alırken fazla zaman harcamamak, bir cihazın kullanım kılavuzunu okumaya gerek kalmadan ayarlarını yapabilmek, cihazı çalışır duruma getirdikten sonra da günlük işletimde herhangi bir sorunla karşılaşmamak isteniyor.
Seri arayüze sahip ve Modbus RTU gibi seri protokoller üzerinden haberleşen cihazlar söz konusu olduğunda, sorunsuz kurulum beklentisi o kadar kolay yerine getirilemiyor. Günümüzde kontrol sistemlerinde Ethernet tabanlı cihazların sayısal üstünlüğe ulaşmasıyla bu katmanda tercih edilen protokoller genellikle Modbus TCP gibi Ethernet tabanlı protokoller oluyor. Ethernet tabanlı cihazların sayısal üstünlüğü, seri cihazların bir nevi "devrinin geçmiş olması" nedeniyle endüstriyel haberleşmeye yönelik ürün ve çözüm geliştirmede seri haberleşme kendisine yer bulamıyor. Tüm bunlara kullanıcılar, mevcut endüstriyel sistemlerinde kurulu seri cihazların kullanım ömrünü uzatmak, sistem yenileme masraflarından mümkün olduğunca kaçınmak istiyor. İşte bu noktada Modbus RTU gibi seri tabanlı protokollerle Modbus TCP gibi Ethernet tabanlı protokoller arasında bir dönüşüm sağlanması gerekiyor. Bu dönüşüm çözümünün ise, diğer her alanda olduğu gibi kolay ve hızlı uygulanabilmesi isteniyor. Devamını okuyun...
1 Yorum
Endüstriyel hücresel donanım üreticisi Robustel, en son teknolojiden yararlanan yeni akıllı fabrikasının 2018 yaz aylarında devreye alındığını duyurdu. 2010 yılında Çin’in Guangzhou şehrinde kurulan Robustel, kuruluşundan bu yana endüstriyel 3G/4G router, gateway ve modem çözümleri sağlamaya odaklandı. Son birkaç yılda ise bulut platformu ve E2E alanında çalışmalarını yoğunlaştırdı. Robustel’in Endüstri 4.0 gerekliliklerine uygun biçimde tasarlanan yeni akıllı fabrikasında alanında en iyi otomasyon ekipmanları ve endüstriyel ağ haberleşme sistemleri devreye alınmış bulunuyor. Fabrika otomasyonu ve yönetimi bulut tabanlı olarak sağlanırken, tedarik zinciri verisi gerçek zamanlı iletiliyor. Kompleks üretim süreçlerinin entegre edilerek performansın en üst düzeye çekildiği fabrikada bu sayede sağlanan esnek imalat koşulları, teslim sürelerinin de kısaltılabilmesini sağlayarak üretim kapasitesini artırıyor. AT&T, Vodafone, Deutsche Telekom, Rogers, SingTel, Teliasonera, China Mobile gibi dünyanın lider operatörlerinin çözüm ortağı olan Robustel’in endüstriyel ürünleri CE, FCC, PTCRB, IC, GCF, RCM, IDA, NBTC, E13 gibi küresel çapta geçerliliği bulunan birçok sertifikasyona sahip. Robustel’in endüstriyel 3G/4G çözümlerini incelemek için tıklayın.
Moxa’nın RedBox ve Ethernet Anahtarlarıyla Devreye Alınan Trafo Merkezi Sayısı 500’ü Aştı12/10/2018 Son bilgilere göre, Moxa’nın geniş IEC 61850-3 Ethernet anahtar yelpazesi ve PRP/HSR destekli redbox ürünleri dünya çapında 500’den fazla trafo merkezinde kullanılıyor. Moxa’nın trafo merkezi otomasyon sistemlerine yönelik ürün yelpazesi ABD, Almanya, Güney Kore gibi yüksek teknolojiye ev sahipliği yapan ülkelerden Brezilya, Endonezya, Cezayir gibi gelişmekte olan ülkere dünyanın dört bir yanında tercih ediliyor. Türkiye de son birkaç ayda devreye alınan trafo merkezleriyle bu listeye girmiş durumda. Akıllı şebekelerin yükselişi ve dünyada akıllı trafo merkezlerinin bir norm haline gelmesiyle IEC 61850-3 sertifikalı, PRP/HSR yedeklilik protokollerini destekleyen, yüksek dayanıklılık ve kesintisiz haberleşme getiren haberleşme donanımlarına talep de yükseliş gösterdi. Buna paralel olarak bu alanda sunulan çözüm çeşitliliği de benzer bir artış yaşadı. Öte yandan Moxa, trafo merkezi ağlarında sıfır kesinti sunan PRP/HSR destekli donanımları ilk geliştirenlerden biri konumunda bulunuyor. Moxa’nın PRP, HSR, Coupling ve Quadbox özelliklerini tek bir cihaz bünyesinde toplayan esnek RedBox çözümü, “endüstriyel ağlarda sıfır kesinti süresi”ni yalnız bir fikir olmaktan çıkarıyor.
Son teknolojiden yararlanan akıllı trafo merkezlerinde artık milisaniyelik kesintiler dahi hoşgörülmüyor. En son devreye alınan trafo merkezleriyle birlikte artık Türkiye de Moxa’nın IEC 61850-3 uyumlu, PRP/HSR destekli çözümlerinden faydalanan ülkeler arasına girmiş durumda. Moxa’nın trafo merkezlerine yönelik ürünlerini incelemek için tıklayın.
|
Arşivler
Şubat 2021
Kategoriler
Tümü
|