“Future Industrial Technologies” Fuarı, bir diğer adıyla FIT 2019, 21-24 Şubat’ta Fuar İzmir’de gerçekleştirildi. GSL Mühendislik de ilk kez fuar katılımcıları arasında yer aldı. Salon A, G-160 no’lu GSL standı, fuar kampanyası, ilgi çeken demoları, endüstrinin her alanında iletişim ihtiyaçlarına hitap edebilen ürünlerle yoğun ilgi gördü. Fuar boyunca %20 indirim uygulanan AWK-1137C, GSL standında özellikle ilgi gören ürünler arasındaydı. GSL’nin fuar kampanyası, özellikle fabrika otomasyonunda AGV ve AS-RS gibi hareketli makine çözümleri kullanan ziyaretçiler için dikkat çekiciydi. Fuarda ilgi gören demolardan biri de, daha önce “Microsoft Azure'a Entegre IIoT Gateway Çözümü” videomuzda tanıttığımız, saha ile bulut entegrasyonu demomuzdu. Bu çözüm, endüstriyel uygulamalarda sahadan toplanan verileri buluta nasıl taşıyabileceğinizi, sahadaki durumu bulut üzerinden nasıl denetleyebileceğinizi gösteriyor. GSL, FIT fuarındaki standında en büyük yeri, ilk kez 2003’te Türkiye’ye getirdiği ve bu tarihten bu yana Türkiye distribütörlüğünü sürdürdüğü Moxa’ya ayırdı. Ziyaretçiler Moxa’nın Ethernet anahtarlarından protokol dönüştürücü ve seri/USB/Ethernet/fiber çeviricilerine birçok ürünü GSL standında inceleme imkanı buldular. Bunun yanı sıra Türkiye’nin dört bir yanında enerji, su dağıtım, petrol ve doğal gaz gibi yaşamsal altyapılarda kullanılan Robustel router’lar da stantta kendisine büyük yer bulan bir ürün grubuydu. GSL, Robustel’in bulut VPN yazılımıyla birbirinden uzak sahalardaki router’ları denetleme çözümünü de bir demoyla tanıttı. Stantta sunulan demolardan bir diğeri ise Kyland Ethernet anahtarlarıyla oluşturulan yedekli ağ bağlantısı idi. GSL, endüstriyel iletişime yönelik donanım çözümlerinin yanı sıra, geçtiğimiz yıl itibariyle başlattığı endüstriyel network eğitimlerini de fuar ziyaretçilerine tanıttı. Buna ek olarak fuar kapsamında gerçekleştirilen oturumlardan birinde GSL Pazarlama Müdürü Damla Güneş, “Endüstride Kadın Çalışanların Görünürlük Savaşı” başlıklı konuşmasında, sektör için kaçırılmaması gereken bir fırsat olan ve her yıl sayısı artan nitelikli kadın iş gücüne dikkat çekti. Özellikle Ege Bölgesi’nden firmaların yoğun ilgi gösterdiği FIT Fuarı, bu yıl ikinci kez gerçekleştirildi. Bölge dışından da katılım gösterilen fuar, önümüzdeki senelerde de yeni endüstriyel teknolojileri tanıtmaya devam edecek.
0 Yorumlar
21-24 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek olan FIT (Geleceğin Endüstriyel Teknolojileri) Fuar'ı için Otomasyon Dergisi özel bir çalışma yapıyor. Bu çalışma kapsamında, katılımcıların geleceğin teknolojilerine ve FIT'te sunacaklarına dair görüşlerine de yer veriliyor. Pazarlama müdürümüz Damla Güneş de Otomasyon Dergisi'nin sorularına cevap verdi: ![]() Geleceğin Endüstriyel Teknolojileri Fuarı'nda sunacağınız teknolojiler neler ve ne gibi gelişmeler öngörüyorsunuz? Geleceğin Endüstriyel Teknolojileri Fuarı’nda, IIoT uygulamalarında artış, bilgi teknolojileri (IT) ile operasyonel teknolojiler (OT) arasında yakınlaşma ve tüm sistemlerde dijitalleşmeye paralel olarak, akıllı sistem ve bulut çözümlerimizi sunuyor olacağız. Bunun yanı sıra yaşamsal altyapıların olmazsa olmazı haline gelmiş olan yedekli haberleşme ve uzaktan ağ yönetimi çözümlerimiz de tanıtılacak. Bu bağlamda geçtiğimiz sene çok sayıda trafo merkezine PRP/HSR protokolleriyle uyumlu, sıfır kesinti süresi sağlayan, IEC 61850-3 destekli endüstriyel ağ çözümü sunma şansımız oldu. Ayrıca artan sayıda fabrikanın AGV ve AS/RS uygulamalarına yöneldiğini gördük, onlara da bu alandaki çözümlerimizle destek olduk. Fuarda bu projelerimizi de katılımcılara tanıtmak istiyoruz. Ürün portföyümüzdeki Lo-Ra gateway ile ise son dönemde talebinde artış görülen, düşük frekanslar üzerinden iletişim sağlanan kablosuz ağlar için çözümümüzü sunuyor olacağız. Anlayacağınız, FIT Fuarı’na son teknolojilere hitap eden birçok çözümle hazırlanıyoruz. 2019'dan beklentileriniz ve gelecek hedefleriniz nelerdir?
Önümüzdeki senelerde IT ve OT arasındaki yakınlaşmanın yurtdışındaki gelişmelere paralel olarak burada da hız kazanacağını öngörüyoruz. Dolayısıyla endüstriyel ağlar üzerindeki tüm uç cihazlardan etkin biçimde veri toplayıp bu verileri anlamlandırmak, böylece ağ işletiminde verimliliği artırmak öncelik haline gelecek. Biz de sunduğumuz çözümlerde bu alandaki ihtiyaçlara cevap vermeyi hedefliyoruz. Buna ek olarak bulut platformlarındaki gelişmelerin yanı sıra sis bilişim ve uç bilişim çözümlerinin de artması, böylece ağ üzerinde veri analizinin uçlara doğru kayması, “yerel zekanın” devreye girmesi söz konusu olacak. Bu ve benzeri IIoT trendlerine yönelik Moxa, Robustel gibi üretici partnerlerimiz çok çeşitli çözümlere sahip. Ekibimizin bu çözümlere oldukça aşina ve alanlarında sertifikalı olması nedeniyle, önümüzdeki senelerde yeni IIoT uygulamalarına bu çözümlerle en doğru şekilde cevap verebilmeyi umuyoruz. |
Arşivler
Temmuz 2020
Kategoriler
Tümü
|